Τρία νέα σίκουελ θα δούμε από το Avatar

2013-08-07 03:49

Τρία νέα σίκουελ θα δούμε από το Avatar

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία sequelsανακοινώσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ότι θα υπάρξουν για την ταινία “Avatar” με τη συμμετοχή ταλαντούχων σεναριογράφων όπως οι ΤζοςΦρίντμαν (WaroftheWorlds), Ρικ Τζάφα & Αμάντα Σίλβερ (RiseofthePlanetsoftheApes) και Σέιν Σαλέμο(Savages, Salinger).

Ο Τζέιμς Κάμερον κατάφερε με το κινηματογραφικό φαινόμενο “Avatar” να δείξει στον κόσμο τις πραγματικές δυνατότητες της 3D τεχνολογίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Δεν είναι βέβαια λίγοι και οι θεατές που παρακολούθησαν την ταινία στην 2Dεκδοχή της, απολαμβάνοντας τα εξαιρετικά ειδικά εφέ και την υψηλής ευκρίνειας εικόνα.

Οι τρεις ταινίες θα γυριστούν ταυτόχρονα και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν του χρόνου. Η πρώτη ταινία θα βγει στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2016, η δεύτερη το Δεκέμβριο του 2017 και η τρίτη ένα χρόνο αργότερα. Παραγωγός θα είναι ο Κάμερον και στις τρεις ταινίες μαζί με τον Τζον Λαντό.

«Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλο αυτό που δημιουργήσαμε στην πρώτη ταινία, που για εμάς ήταν μια σπάνια και φανταστική εμπειρία. Γράφοντας την ταινία, συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος του Avatarκαι οι χαρακτήρες έχουν εμπλουτιστεί και ήταν προφανές ότι δύο ταινίες δεν θα ήταν αρκετές για να δείξουν όλα όσα ήθελα να παρουσιάσω. Είμαι πολύ χαρούμενος και για να το καταφέρω αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Αμάντα, του Ρικ, του Σέιν και του Τζος – σεναριογράφοι που πάντα θαύμαζα.»,δήλωσε ο Κάμερον.

«Εμείς στο studioδεν έχουμε σημαντικότερη προτεραιότητα από αυτή και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, που βοηθάμε τον Τζέιμς να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτό το όραμα που ονομάζεται Avatar.»,δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 20thCenturyFox, Τζιμ Γιαννόπουλος.

Το Avatarείναι η μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών καθώς η ταινία έσπασε τα ταμεία καταφέρνοντας μέσα σε μόλις 20 μέρες από την πρώτη της προβολή να ξεπεράσει το $1 δις σε εισπράξεις παγκοσμίωςενώ συνολικά οι εισπράξεις άγγιξαν τα $2 δις.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, όπου ο Τζέικ, τραυματισμένος βετεράνος πολέμου, μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, που κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή. Όταν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στην εξωγήινη φυλή οδηγούν σε διαμάχες, ο Τζέικ αναγκάζεται να ηγηθεί μιας αιματηρής μάχης για επιβίωση.