ROMAN GOMEZ LATIN QUARTET παρασκευή 23-8-2013

2013-08-21 10:48



Την Παρασκευή 23/8 το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με μια ακουστική latin βραδιά από το Roman Gomez Quartet με special guest την Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τα δυο αδέρφια που κατάγονται από την Αργεντινή, τον Roman Gomez (πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα) και τον Demian Gomez (κρουστά, ντραμς), με σκοπό να δημιουργήσει νέους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της παραδοσιακής αργεντίνικης μουσικής (όπως του tango, chacarera, chamamé, zamba) με επιρροές από την jazz και την latin american folklore μουσική, ενώ προστέθηκε το καραϊβικό στοιχείο και ο κουβανέζικος ρυθμός. Στο σχήμα συμμετέχουν ακόμα δύο εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί, ο σαξοφωνίστας Αντώνης Λαδόπουλος (προσθέτοντας το τζαζίστικο στοιχείο) και ο μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης. Με το συγκρότημα συνεργάζεται επίσης η σημαντική Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma.

Ο Roman Gomez ήρθε στην Αθήνα από το Buenos Aires της Αργεντινής τον Σεπτέμβριο του 2008 για μόνιμη εγκατάσταση. Έχει συνεργασθεί με μουσικούς σε πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία κ.ά. Για να αναφερθούμε μόνον στην Ιταλία, έχει συνεργασθεί με τους Lucio Dalla, Eduardo de Angelis, Lisa, Teatro del Sol, Daniele Sepe, Tony Esposito, Accademia di Santa Cecilia. Έχει εμφανισθεί παίζοντας tango σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη. Έχει επίσης δώσει tango master classes στη Ρώμη και στη Νάπολη.

Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με τον Μάριο Στρόφαλη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Natalia Petsalis, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Αρλέτα κ.α. Έχοντας κλασική παιδεία, έχει εμφανισθεί στη χώρα μας και σε κλασικό ρεπερτόριο (Δημοτική Πινακοθήκη, Πινακοθήκη Πειραιώς, Παρνασσός, Ατενέουμ), αλλά και στην ΕΡΤ, το Half Note, το θέατρο Κάππα. Η tango μουσική του αγκαλιάζει στοιχεία της αργεντίνικης μουσικής και της λατινο-αμερικάνικης φολκλόρ μουσικής, ενώ υιοθετεί ελεύθερα στυλιστικά στοιχεία της jazz. Στους αυτοσχεδιασμούς του και τις συνθέσεις του κατέχει ένα μοναδικό δημιουργικό μίγμα της μουσικής tango και της σύγχρονης κλασικής μουσικής, κοντά στο στυλ των Claude Debussy, Gerswhin και Bela Bartok.

Εκτός από ένας εξαιρετικός σολίστας (παίζει πιάνο, μπαντονεόν, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), είναι και ένας εξαιρετικός συνθέτης και ενορχηστρωτής. Αλλά το tango και η αργεντίνικη φολκλόρ μουσική δεν είναι τα μόνα είδη της επιδεξιότητάς του. Πρόσφατα έλαβε μέρος στο στο Jazz Festival στην Πρέβεζα και στο European Jazz Festival στην Τεχνόπολη. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα project και συνεργάζεται με τους σημαντικούς μουσικούς Μάριο Στρόφαλη (πιάνο και ακορντεόν) και Κώστα Βλαχόπουλο (χρωματική φυσαρμόνικα). Το καλοκαίρι αυτό θα δώσει συναυλίες στη Ρώμη, Νάπολη, Κύπρο, Ρόδο και βεβαίως στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη στις 23/8.

Roman Gomez, πιάνο-μπαντονεόν-κιθάρα
Αντώνης Λαδόπουλος, σαξόφωνο-φλάουτο
Γιώργος Παλαμιώτης, ηλεκτρικό μπάσο
Demian Gomez, ντραμς-κρουστά
Special guest: Odalis Palma, φωνή

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, ώρα 21:00
Μέγαρο Γκύζη, Φηρά (τηλ. 22860 23077)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα: https://www.megarogyzi.gr/