THIS IS MY ATHENS

2013-08-04 23:25

Δύο χρόνια λειτουργίας του This is MY Athens

Το πρόγραμμα εθελοντικής προβολής της Αθήνας γιόρτασε τα δύο του χρόνια

Δύο χρόνια λειτουργίας του This is MY Athens

Ο “Athens Local” ξέρει την Αθήνα καλύτερα από τον καθένα. Ζει στην πόλη, κυκλοφορεί στους δρόμους της, διασκεδάζει στους ρυθμούς της και κυρίως την αγαπάει. Και θέλει να δείξει στους επισκέπτες της όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την αγαπήσουν κι εκείνοι!

Αυτό είναι το σκεπτικό της λειτουργίας του “This is My Athens” το οποίο έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Οι εορτασμοί έγιναν με μία πρωτότυπη «ανοικτή» εκδήλωση προσφοράς και φιλοξενίας, οι συντελεστές και οι συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό πρόγραμμα This is MY Athens του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Το «This is MY Athens - HAPPY HOUR!» διοργανώθηκε στην περιοχή του Θησείου και ειδικότερα επί των οδών Αδριανού και Ηφαίστου, με την ενεργό συμμετοχή τοπικών καταστημάτων και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Εθελοντές του προγράμματος – οι Athens locals - φορώντας ειδικά μπλουζάκια και κονκάρδες που ανέγραφαν «This is MY Athens - HAPPY HOUR!», ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, ενημέρωναν τους ξένους τουρίστες για τη διοργάνωση και τους οδηγούσαν στα καταστήματα που συμμετείχαν στο Happy Hour, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και τους προσφέρθηκαν κεράσματα και άλλα ενθύμια της πόλης.

Νωρίτερα, είχαν διανεμηθεί ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια για την εκδήλωση, σε κεντρικά σημεία και τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής του κέντρου.

Μεγάλος αριθμός τουριστών συμμετείχε στην εκδήλωση και στιγμιότυπα από την εκδήλωση αναρτήθηκαν «ζωντανά», εκείνη τη στιγμή, τόσο σε social media όπως το Facebook και το Twitter όσο και στην ιστοσελίδα του This is MY Athens, www.thisisathens.org

Μετά τη λήξη του Happy Hour, οργανώθηκαν περιηγήσεις σε γωνιές και περιοχές του κέντρου από τους Athens Locals για τους τουρίστες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.