Με Αρκά ξεκινά η θεατρική σεζόν για το Θέατρο Στοά

2013-08-21 11:09

 

Με Αρκά ξεκινά η θεατρική σεζόν για το Θέατρο Στοά

Πρεμιέρα με την παράσταση “Επείγοντα Περιστατικά”

Με Αρκά ξεκινά η θεατρική σεζόν για το Θέατρο Στοά

 

Με το έργο του Αρκά “Επείγοντα Περιστατικά” θα κάνει πρεμιέρα για τη σεζόν 2013-2014 το Θέατρο “Στοά” των Θανάση Παπαγεωργίου και Λήδας Πρωτοψάλτη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του πρώτου του έργου, ‘Εχθροί εξ αίματος', που τώρα απέκτησε και δεύτερη πράξη, τον ‘Βιολογικό μετανάστη', παρακολουθώντας τη μεταμόσχευση του δεξιού νεφρού και τις περιπέτειές του στον καινούργιο του οργανισμό!...

Το ανέβασμα έργου του Αρκά από τηΣτοά, έχει ιδιαίτερη σημασία , αφού ανανεώνει μια παλιά συνεργασία που ξεκίνησε από τότε που το θέατρο έκανε τα πρώτα του βήματα. Τότε, ο τωρινός συγγραφέας, δεν είχε ακόμη ασχοληθεί ούτε με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων, ούτε με τα κόμικς. Από το 1977 μέχρι το 1980, επί τέσσερις συνεχόμενες θεατρικές περιόδους, ο Αρκάς είχε την εικαστική ευθύνη για τα έργα που παρουσίασε τότε η Στοά, προκαλώντας τον γενικό θαυμασμό για την ευρηματικότητα και τη φαντασία του. Τώρα θα ξανασυναντηθούν στην ίδια σκηνή, αλλά αυτή τη φορά ερμηνεύοντας δικό του έργο.

Στα “Επείγοντα Περιστατικά” κάποια μέλη του ανθρώπινου οργανισμού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιβίωσής τους, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, αυτά συναντιόνται για να ενημερώσουν το ένα το άλλο για την πορεία της κατάστασής του και φυσικά του μέλλοντός τους. Οι συγκρούσεις τους δεν διαφέρουν από τις κλασικές ανθρώπινες συγκρούσεις, αφού όλα τα όργανα θεωρούν τον εαυτό τους απαραίτητο και μοναδικό για τον οργανισμό και δεν ξεχνούν την ιδιαιτερότητα που έχει το καθένα, χωρίς την οποία αυτός δεν θα λειτουργούσε. Όμως, στην δεύτερη πράξη, ο οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη παρουσία, αφού το αριστερό νεφρό τώρα είναι μεταμοσχευμένο και φυσικά είναι ένας ‘ξένος'. Κάποια όργανα δεν θέλουν καθόλου τον αλλοδαπό, ενώ κάποια άλλα, αισθάνονται ότι με την παρουσία του και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, εξασφαλίζουν ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο.