Σε τρεις ταινίες, η συνέχεια του «Avatar»

2013-08-05 00:41

Το «Avatar 2» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2016

Έπειτα από την τεράστια παγκόσμια επιτυχία που σημείωσε η ταινία «Avatar», ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα γυριστούν ακόμα τρία σίκουελ (συνέχειες),  αντί για δύο που είχαν, αρχικά, προγραμματιστεί.

Οι σεναριογράφοι Τζος Φρίντμαν («Ο Πόλεμος των Κόσμων»), Ρικ Τζάφα και Αμάντα Σίλβερ («Ο Πλανήτης των Πιθήκων. Η Εξέγερση») και ο Σέιν Σαλέρνο («Αγριότητα») θα συνεργαστούν για τα σενάρια των τριών νέων ταινιών.

Τα σίκουελ θα γυριστούν ταυτόχρονα ξεκινώντας από το επόμενο έτος, με το «Avatar 2» να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές οθόνες τον Δεκέμβριο του 2016. Οι άλλες δύο ταινίες θα προβληθούν έπειτα από ένα και δύο χρόνια, αντίστοιχα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία ερμήνευσε την Δρ. Γκρέις Όγκουστιν στο πιο επιτυχημένο φιλμ όλων των εποχών, ανέφερε ότι επιστρέφει στα πλατό για να γυρίσουν ταυτόχρονα τα τρία σίκουελ της ταινίας. Η Γουίβερ αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την μεθοδολογία, το μόνο που ξέρει είναι ότι ο Κάμερον έχει σκοπό να γυρίσει το υλικό και για τα τρία φιλμ μαζί. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι τόσο ο Σαμ Γουόρθινγκτον όσο και η Ζόι Σαλντάνα έχουν υπογράψει και θα επιστρέψουν για τη συνέχεια του franchise.

Θυμίζουμε, ότι αρχικά ο Τζέιμς Κάμερον μιλούσε για τριλογία, και είχε δηλώσει ότι θα γύριζε τα «Avatar 2» και «Avatar 3» σε πιο γρήγορες ταχύτητες, 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Το πρώτο «Avatar» κέρδισε παγκοσμίως 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια, και η εταιρία παραγωγής («Twentieth Century Fox»), δείχνει τις διαθέσεις της να επαναλάβει – όχι μία, αλλά τρεις φορές - το ρεκόρ.