ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ

2013-08-03 15:00

ΠΑΛΛΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2013- 2014

CHIGAGO – ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εντυπωσίασε, αγαπήθηκε και έγινε μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεπερνώντας τις 58.000 εισιτήρια! Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ των 6 Όσκαρ και 6 Τόνι «CHICAGO» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, επιστρέφει από τις 12 Σεπτεμβρίου στο Παλλάς και μόνον για λίγες παραστάσεις.
Έχοντας κερδίσει το στοίχημα των εντυπώσεων το CHICAGO θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει με τις υπέροχες ερμηνείες των πρωταγωνιστών του, αλλά και μια νέα άφιξη! Μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη, την Τάνια Τρύπη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Αντώνη Λουδάρο, σε ρόλο κλειδοκράτορα της φυλακής η Άννα Παναγιωτοπούλου, πρωταγωνίστρια με τεράστια εμπειρία στο μουσικό θέατρο που θα υποδυθεί τη δεσμοφύλακα Μάμα Μόρτον.
Μέσα στο ευρηματικό σκηνικό περιβάλλον των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη και τα υπέροχα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, ένα εξαίρετο σύνολο ηθοποιών – χορευτών, χορογραφημένο από τον Φωκά Ευαγγελινό, με δεκαμελή ορχήστρα επί σκηνής υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Πρίφτη, το «CHICAGO» θα μας χαρίσει για λίγο ακόμα τη λάμψη του. 

------------------

ΔΑΙΜΟΝΕΣ – ΑΠΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Έκλεισαν πανηγυρικά τον πρώτο κύκλο των παραστάσεων τους και αποθεώθηκαν από 53.000 θεατές. Η ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλλα «ΔΑΙΜΟΝΕΣ» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Άννα Βίσση επιστρέφει στις 5 Οκτωβρίου στη σκηνή του Παλλάς ΜΟΝΟΝ για δέκα παραστάσεις.
Μια αληθινή υπερπαραγωγή με περισσότερες από 20 εναλλαγές σκηνικών, 250 εντυπωσιακά κοστούμια, πρωτοποριακά εφέ, ζωντανή ορχήστρα με 13 μουσικούς και έναν εξαίρετο θίασο 24 ηθοποιών – χορευτών, οι ΔΑΙΜΟΝΕΣ έκαναν την «απόλυτη» επιτυχία. 
Με την Εβελίνα Παπούλια ως «δαιμονική» μάγισσα, τον Παναγιώτη Πετράκη ως σκηνοθέτη που διεκδικείται «από το καλό και το κακό» και τον Νικόλαο Καραγκιαούρη επιβλητικό Ιεροεξεταστή, «ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ» δικαίωσαν τη φήμη τους και γοήτευσαν παλιότερους και νεότερους θεατές. 

------------------


ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ
SUGAR
ΑΠΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ο Σταμάτης Φασουλής, σκηνοθετεί με πολύ κέφι και άλλο τόσο χιούμορ τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Θοδωρή Αθερίδη την ξανθιά «Sugar» Ζέτα Μακρυπούλια, και τον Κώστα Βουτσά με το κότερο του και τους φέρνει από το Μαϊάμι μ’ ένα αεριωθούμενο μιούζικαλ στο θέατρο Παλλάς. 

Ποτοαπαγόρευση, κρίση ορχήστρα από ξανθά πεντανόστιμα κορίτσια, μαφία, εκατομμυριούχοι, έρωτες, τρένα, κότερα, τραγούδι, χορός από τσάρλεστον μέχρι Κομπαρσίτα, και σ’ όλα αυτά να πρωταγωνιστεί το γέλιο, στο έργο που ψηφίζεται ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς από το 1959 έως σήμερα και είναι βασισμένη στην ταινία του Billy Wilder «Μερικοί το προτιμούν καυτό» πασίγνωστη και αγαπημένη από τις υπέροχες ερμηνείες των Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μαίρυλιν Μονρόε.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά : Γιώργος Γαβαλάς 
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Νάντια Κοντογιώργη, 17 ακόμη ηθοποιοί και 10 μελής ορχήστρα

Μαζί τους ο Κώστας Βουτσάς με το κότερο του. 

------------------

ΕΝΤΜΟΝ ΡΟΣΤΑΝ

ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το έμμετρο αριστούργημα του Εντμόν Ροστάν "Συρανό ντε Μπερζεράκ", γραμμένο το 1897, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Σμαράγδα Καρύδη, Όμηρο Πουλάκη και πολυμελή θίασο.

------------------


JAZZ MASTERS

Το Παλλάς παρουσιάζει φέτος στη σειρά JAZZ MASTERS δύο μεγάλα μουσικά γεγονότα.

JOSHUA REDMAN QUARTET with
AARON GOLDBERG, REUBEN ROGERS & GREG HUTCHINSON

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της σχετικά νέας γενιάς της τζαζ, ο Joshua Redman έρχεται για μια μοναδική συναυλία μαζί με τρεις ακόμα δεξιοτέχνες: ο πιανίστας Aaron Goldberg, ο μπασίστας Reuben Rogers και ο ντράμμερ Greg Hutchinson. 
Ο Joshua - γιος του μεγάλου σαξοφωνίστα της τζαζ Dewey Redman - από την βράβευσή του με το Α’ Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Thelonious Monk το 1991 στο σαξόφωνο, άρχισε να απασχολεί τα media με το ταλέντο και την ποιότητά του. Από το 1993 ηχογραφεί με την Warner Bros και κάνει μία πλειάδα δίσκων που αποσπούν Grammies και άλλες διακρίσεις. Συνεργάστηκε με τους Pat Metheny, Brad Mehldau, Ray Brown, Dave Brubeck, Chick Corea, Herbie Hancock, Elvin Jones, Quincy Jones, B.B. King, την Lincoln Center Jazz Orchestra, τον τσελίστα Yo Yo Ma, τον μαέστρο Simon Rattle και πολλούς άλλους, ακόμη και με τους Rolling Stones! 

Joshua Redman – σαξόφωνα
Aaron Godberg – πιάνο
Reuben Rogers - κοντραμπάσο 
Greg Hutchinson – τύμπανα 

------------------

PHAROAH SANDERS QUARTET feat. JOEY DeFRANCESCO

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

Ο εμβληματικός σαξοφωνίστας, 
συνεργάτης του Coltrane συναντά τον κορυφαίο οργανίστα

O Pharoah Sanders είναι μεγάλο κεφάλαιο στην ίδια την ιστορία της τζαζ και ένας σαξοφωνίστας με ένα ήχο εξόχως χαρακτηριστικό. Με επιρροές από Charlie Parker, Sonny Rollins και κυρίως τον John Coltrane στο γκρουπ του οποίου υπήρξε μέλος και με τον οποίο ηχογράφησε πολλούς ιστορικούς δίσκους στα μέσα της δεκαετίας του 60’ στην Ν. Υόρκη. Δούλεψε επίσης με τον SunRa, τον A. Ayler, τον Don Cherry και τον Billy Higgins καθώς και με σχεδόν όλους τους τους πατριάρχες του ρεύματος της avant-garde στην τζαζ. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70’ μετακινήθηκε προς το jazz Funk, την World fusion ή το hip hop με πολύ εμπορικά επιτυχημένα άλμπουμ, διατηρώντας πάντα την πνευματικότητα της μουσικής του αλλά και τον υπέροχο ήχο του αναλλοίωτο.

Ο Joey DeFrancesco από παιδί λάτρευε τον τεράστιο Jimmy Smith και γνώριζε τα κομμάτια του απ’ έξω. Γιος του επιτυχημένου “Papa” John , σε ηλικία μόλις 17 ετών ο Joey έγινε μέλος της μπάντας του Miles Davis μέχρι το θάνατό του (για χάρη του οποίου ξεκίνησε να παίζει και τρομπέτα) αλλά έπαιξε χρόνια και με τον John McLaughlin ή τον Joe Lovano. Παρά τα ήδη 29 προσωπικά του άλμπουμ αν και πολύ νέος ακόμη, τα δύο άλμπουμ που έκανε μαζί με το ειδωλό του τον ίδιο τον Jimmy Smith, ήταν γι’ αυτόν κορυφαία στιγμή. 

Ο Sanders και ο DeFrancesco συναντώνται και περιοδεύουν για πρώτη φορά μαζί και η πολυαναμενόμενη αυτή συνεργασία γιγάντων, θα περιλαμβάνει κορυφαίες στιγμές και των δύο καλλιτεχνών σε μία παράσταση που δεν πρέπει κανένας φίλος της μουσικής να χάσει. 

PHAROAH SANDERS – Σαξόφωνα 
JOEY DEFRANCESCO – Όργανο, Τρομπέτα
STEVE COTTER – Κιθάρα 
RAMON BANDA - Τύμπανα